Witlof gevuld met gehakt

Ingrediënten:

  • 4 stronkjes witlof
  • 400 gram gehakt
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 klontjes boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
2: Kruid het gehakt met de nootmuskaat, peper en zout.
3: Halveer de witlofstronkjes.
4: Schep op een helft van het witlofstronkje een portie gehakt.
5: Leg de andere helft er bovenop.
6: Druk licht aan.
7: Wikkel elk stronkje in twee plakjes ontbijtspek.
8: Vet een ovenschaal in en leg de stronkjes hierin.
9:Schenk er een beetje water bij en leg de klontjes boter erop.
10: Dek de schaal af met aluminiumfolie.
11: Bak in ongeveer 45 minuten gaar.
12: Keer ze een paar keer om.
Tip: Garneer eventueel af met wat peterselie.