Ingrediënten:
- 200g volkorenkoekjes
- 140g boter
- 500g kiwi’s
- 200g suiker
- 3 el maizena
- 3 kleine eieren
- 300g zachte Monchou
- 90g witte basterdsuiker
- 2 dl creme fraiche
- 5 el amandelschaafse
Bereidingswijze:
- Maal de koekjes in een keukenmachine fijn of doe ze in een plastic zakje en rol ze tot kruim met een deegroller.
- Smelt de boter en roer het door de koekjes.
- Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm (ca.25 cm).
- Zet de vorm in de koelkast.
- Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes.
- Verwarm de kiwistukjes met de suiker en de maizena al roerend enkele minuten tot het mengsel is ingedikt.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Neem de springvorm uit d koelkast.
- Verdeel het kiwimengsel over de taartbodem en bak deze ca.10 min. in de voorverwarmde oven.
- Klop de Monchou met de basterdsuiker door elkaar en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
- Verdeel het Monchoumengsel over de kiwi’s. temper de oven tot 175 graden en bak de taart nog 30 a 35 min.
- Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
- Verwijder de rand van de springvorm.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
- Roer de creme fraiche los en verdeel dit over de taart, strooi het amandelschaafsel erover.