Ingrediënten:
-
Taartdeeg:
- 300 gram bloem
- 100 gram suiker
- 200 gram roomboter
- 1 ei
- Mespuntje zout
- 700 gram rabarber, in stukjes van 1,5 cm
- 2 el. maizena
- 200 gram suiker
- 90 gram bloem
- 60 gram lichte basterdsuiker
- 2 el. suiker
- 120 gram koude roomboter
Vulling:
Crumble:
Bereidingswijze:
- Meng de boter, suiker en het ei.
- Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
- Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot 5 mm dikte. Vet de vorm in en bekleed met het deeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Vulling:
- Meng de rabarber met de maïzena en de suiker.
- Verdeel het mengsel over het deeg in de vorm en zet in de koelkast.
Crumble:
- Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de bloem met de basterdsuiker en suiker.
- Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf samen met het bloemmengsel tot kruimels.
- Verdeel de kruimels over de taart en bak de rabarbertaart in circa 1 uur goudbruin en gaar.
- Laat de taart afkoelen.