Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram spiterwten
- 800 gram erwtensoepgroente
- 2 aardappelen
- 2 laurierblaadjes
- Handje peperkorrels
- Zout
- 150 gram magere spekreepjes
- 1 hamschijf
- 2 rookworsten
Bereidingswijze
- Breng de spliterwten met 2 liter water, de magere spekreepjes, de hamschijf, laurierblaadjes, peperkorrels en zout aan de kook.
- Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan.
- Laat het zo’n 40 minuten koken.
- Roer het af en toe goed door.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schep het vlees uit de soep en snijd het in kleine stukjes.
- Voeg de groente, aardappelen en vlees bij de spliterwten en kook het zachtjes ca. 45 minuten. Blijf goed roeren!
- Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Neem de worst uit de pan en snijd hem in plakjes.
- Voeg de plakjes worst toe en warm nog ca. 5 minuten door.
Eet Smakelijk!