Kiwi Roomijs

Aantal personen: 4 porties

Ingrediënten

  • 500 gram Zespri Sungold kiwi’s
  • 8 hele eieren
  • 1 kopje (95) kristelsuiker (heel fijn)
  • 2 kopjes (400 ml) room
  • 1/2 koffielepel limoensap

Bereidingswijze

  • Schil de gele Zespri SunGold kiwi’s en prak ze tot pulp. 
  • Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
  • Voeg de kristalsuiker toe en klop nog een minuut.
  • Klop in een andere kom de room, tot die vast wordt.
  • Klop daarna de eierdooiers en voeg ze aan het eiwit toe.
  • Giet de room de kiwi en het limoensap erbij.
  • Giet het mengsel in een roomijsmachine of zet het in de diepvries.
  • Haal het mengsel om de 1 à 2 uur uit de diepvries en roer het om.
  • Is het helemaal hard, dan is het kiwi-ijs klaar