Aantal personen: 4 porties
Ingrediënten
- 500 gram Zespri Sungold kiwi’s
- 8 hele eieren
- 1 kopje (95) kristelsuiker (heel fijn)
- 2 kopjes (400 ml) room
- 1/2 koffielepel limoensap
Bereidingswijze
- Schil de gele Zespri SunGold kiwi’s en prak ze tot pulp.
- Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
- Voeg de kristalsuiker toe en klop nog een minuut.
- Klop in een andere kom de room, tot die vast wordt.
- Klop daarna de eierdooiers en voeg ze aan het eiwit toe.
- Giet de room de kiwi en het limoensap erbij.
- Giet het mengsel in een roomijsmachine of zet het in de diepvries.
- Haal het mengsel om de 1 à 2 uur uit de diepvries en roer het om.
- Is het helemaal hard, dan is het kiwi-ijs klaar