Ingrediënten
- 1 biologische pompoen van +/- 1 kilo
- 1 liter kippenbouillon
- 1 grote ui
- 3 biologische trostomaten
- olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2-3 eetlepels kerrie of curry
- stukje gemberwortel van 2 cm, fijngeraspt
- 1 chilipeper, fijngesneden met pitjes!
- peper en zout
- blikje kokosmelk (400 ml)
Bereidingswijze
- Verwijder de kroon en onderkant van de pompoen en verwijder ook de pitjes (pompoen niet schillen!).
- Snijd de pompoen en tomaten in blokjes van +/- 3cm en zet deze apart.
- Verhit olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook, voeg de tomaten en pompoenblokjes, de chilipeper, curry en gemberwortel toe en bak vervolgens de pompoen in +/- 5 minuten beetgaar.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kokosmelk toe en breng de soep net niet aan de kook.
- Tenslotte op smaak brengen met peper en zout.