Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 800 gram gesneden snijbonen
- 2 appels, hele dunne plakken
- 4 kipfilets
- Peper en zout
- Kerriepoeder
- 30 gram boter
- 150 gram roomkaas
- 1 dl. Melk
- 1 el. Gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Kook de snijbonen in een pan met ruim water en snufje zout 4 minuten.
- Laat ze dan in een vergiet uitlekken.
- Strooi wat peper, zout en kerriepoeder over de kipfilets.
- Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipfilets rondom bruin. Haal dan de kipfilets uit de pan.
- Zet de hittebron wat lager en voeg de snijbonen en appels toe aan het achtergebleven bakboter.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout en leg de kipfilets er boven op.
- Leg een deksel op de pan en laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.
- Verwarm in een pan de roomkaas met de melk, 1 tl kerriepoeder en peterselie tot de roomkaas is gesmolten.
- Haal de kipfilets uit de pan.
- Schep het groentemengsel op een schaal en leg er de kipfilets bovenop.
- Schep op elke kipfilet een beetje van de saus. Geef de rest van de saus er apart bij.
Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Bron: Keukentips.nl