Aantal Personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram blokjes pompen van ongeveer 1 cm
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 (groene) paprika in kleine stukjes
- 3-4 takjes verse munt fijngehakt
- flinke scheut (appel) azijn
- 3 el honing
- 300 gram shoarmavlees
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 dikke teen knoflook fijngehakt
- vers gemalen zeezout en zwarte peper
- shoarmabroodjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Leg de blokjes pompoen in een kookpan, schenk er 3 dl water op en breng dit op hoog vuur aan de kook.
- Voeg de azijn en de honing toe en breng het opnieuw aan de kook.
- Leg het deksel op de pan en kook de pompoenblokjes in 10 minuten nét gaar, voeg na 5 minuten de uitjes toe.
- Laat de groente in een vergiet uitlekken en afkoelen en vang het kookwater op.
- Kook het pompoenkookwater op hoog vuur in, tot er nog maar een paar lepels vocht over zijn.
- Roer het door de yoghurt, met de knoflook en de helft van de munt.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Roerbak het shoarmavlees goudbruin en gaar in 8 minuten.
- Verwarm de shoarma broodjes.
- Meng het zoetzuur van pompoenblokjes en ui met de rest van de munt.
- Schep in elk broodje wat van de yoghurtsaus.
- Schep er shoarmavlees en wat pompoensalade op en schep er nog wat yoghurtsaus over.