Pompoenzoetzuur met broodje shoarma

Aantal Personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram blokjes pompen van ongeveer 1 cm
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 (groene) paprika in kleine stukjes
  • 3-4 takjes verse munt fijngehakt
  • flinke scheut (appel) azijn
  • 3 el honing
  • 300 gram shoarmavlees
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 dikke teen knoflook fijngehakt
  • vers gemalen zeezout en zwarte peper
  • shoarmabroodjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Leg de blokjes pompoen in een kookpan, schenk er 3 dl water op en breng dit op hoog vuur aan de kook.
  3. Voeg de azijn en de honing toe en breng het opnieuw aan de kook.
  4. Leg het deksel op de pan en kook de pompoenblokjes in 10 minuten nét gaar, voeg na 5 minuten de uitjes toe.
  5. Laat de groente in een vergiet uitlekken en afkoelen en vang het kookwater op.
  6. Kook het pompoenkookwater op hoog vuur in, tot er nog maar een paar lepels vocht over zijn.
  7. Roer het door de yoghurt, met de knoflook en de helft van de munt.
  8. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  9. Roerbak het shoarmavlees goudbruin en gaar in 8 minuten.
  10. Verwarm de shoarma broodjes.
  11. Meng het zoetzuur van pompoenblokjes en ui met de rest van de munt.
  12. Schep in elk broodje wat van de yoghurtsaus.
  13. Schep er shoarmavlees en wat pompoensalade op en schep er nog wat yoghurtsaus over.