Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram gemende paddenstoelen in stukjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el. olijfolie
- Scheut witte wijn
- Ongeveer 1 l. warme bouillon
- 300 gram risottorijst
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Klontje roomboter
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Bak champignons, ui en knoflook licht aan in de olijfolie in een grote pan.
- Voeg dan de risottorijst toe en schep het goed om.
- Giet de wijn erbij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
- Zet het vuur laag en giet dan steeds een beetje van de bouillon erbij.
- Blijf roeren tot de rijst gaar is en de risotto mooi romig is. (ongeveer 20 minuten).
- Bak in de roomboter de shiitake en oesterzwammen in 5 minuten gaar en roer ze door de risotto.
- Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Als je risotto gaar is, zet je het vuur uit en voeg je de kaas en een scheutje olijfolie toe.
- Hiermee maak je de risotto echt helemaal af en krijgt ‘ie dat smeuïge.
- Tot slot zout en peper naar smaak.
- Je basisrisotto is nu klaar!