Hartige taart met spruitjes

Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:

  • 750 gram spruitjes
  • 250 gram champignons, in partjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 rode ui, in snippers
  • 2 knoflook teentjes fijngehakt
  • 150 gram baconreepjes
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • olie
  • versgemalen peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, vriezer)

Bereidingswijze:

  1. Kook de spruitjes 10 minuten en laat ze goed uitlekken.
  2. Laat de plakjes deeg ontdooien.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Verdeel de plakjes deeg over de ovenschaal (ook de randen) en prik het deeg hier en daar in met een vork.
  5. Doe wat olie in de wok en fruit hier de ui, rode peper en knoflook in.
  6. Doe de spruiten erbij en roerbak ze 5 minuten.
  7. Voeg dan de baconreepjes toe en roerbak het nog zo’n 2 minuten.
  8. Voeg de champignons toe en roerbak nog eens 5 minuten.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Meng als laatste de zeer kleine kaasblokjes door het groente/bacon mengsel en vul de taartvorm met dit mengsel.
  11. Klop 2 eieren los met een scheutje melk en de kruiden.
  12. Verdeel het losgeklopte ei over de groente/baconvulling.
  13. Zet de hartige taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze 30 minuten.