Ingrediënten:
- 300 gr aardappels, geraspt
- ui geraspt
- 1 ei, geklopt
- 1 tl zout
- 1 el bloem
- Taartvulling
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- zout en peper naar smaak
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- 1 el tijmblaadjes
- 1 bloemkool in roosjes
- 175 gr Cheddar kaas, geraspt
- 2 eieren, geklopt
- 60 ml melk
- 1/4 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Knijp het overmatige vocht uit de geraspte aardappelen.
- Meng de aardappelen, ui, ei, zout en meel en schep deze over in een ingevette taartvorm en druk ze plat.
- Bak de vorm circa 30 minuten.
- Het deeg met olie insmeren en nogmaals 10 minuten bakken.
- Haal het uit de oven, en verlaag de oven stand naar 180°C.
- Bak de Ui, knoflook, basilicum, tijm, zout, peper en paprikapoeder 8-10 min.
- Voeg vervolgens de bloemkool toen en laat deze 15 minuten garen.
- Vervolgens de helft van de kaas over het aardappeldeeg verdelen, de groenten over de kaas scheppen en de resterende kaas erover verspreiden.
- Klop de melk en eieren op, giet deze over de groenten en kaas en bestrooi het tenslotte met paprikapoeder.
- Bak de kaastaart 35-40 minuten, tot de taart stevig is en de bovenkant licht gebruind.