Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- halve ui (gesnipperd)
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 eetlepel kerrie
- zout
- 1 teentje verse knoflook (geperst)
- 400 ml heet water
- olijfolie
- evt. half fijngesneden verse pepertje (niet nodig als je niet van heet eten houdt)
Bereidingswijze:
- Was en snijd de bloemkool in roosjes.
- Zorg dat het gekookte water klaarstaat voor straks.
- Verhit 2 à 3 eetlepels olie in de wok en fruit de ui in de olie.
- Pers de knoflook (evt. de peper erbij) en fruit deze even mee en schep even om.
- Doe de kerrie en tomatenpuree erbij, roer deze door de olie en schep deze ook even om.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en direct het hete water erbij.
- Schep alles goed om, zodat de kerrie overal goed in kan trekken.
- Zout naar smaak toevoegen en alles lekker met de deksel op de pan laten koken.
- Laat alles koken tot het water nagenoeg is verdampt (let erop dat de bloemkool niet al te slap wordt).
Tip: Je kunt dit gerecht eten met gekookte aardappeltjes, gebakken krieltjes of rijst en een stukje vlees (kip met vruchten bijvoorbeeld).