Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten
- 1/2 liter melk
- 150 gram bruine suiker
- 30 gram maizena
- 2 grote eieren
- 300 gram gaargekookte pompoen
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel, nootmuskaat en gember
- 6 (chocolade)koekjes, verkruimeld
- 1 reep chocolade
Bereidingswijze
- Snijd een pompoen in stukken, verwijder de zaden en kook het vruchtvlees in weinig water tot het zacht is.
- Pureer de pompoen.
- Breng de melk met de suiker en maïzena al roerend aan de kook.
- Laat 3 minuten zachtjes doorkoken en blijf roeren.
- Klop de eieren los in een grote kom.
- Schenk de helft van de hete melk bij de eieren en roer goed door.
- Schenk het mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en kook het terwijl je blijft roeren tot het dikker wordt.
- Haal de melk van het vuur en roer de pompoenpuree, zout en kruiden erdoor.
- Vul de bodem van 6 glazen met de koekkruimels en schenk de pudding erop.
- Laat het een half uurtje afkoelen.
- Smelt de chocolade en decoreer de pudding ermee.