Ingrediënten:
- 1 Romanesco
- 200 gram paarse aardappeltjes
- 2 zalmfilets
- 1 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepel olijfolie
- Takje verse peterselie
- Scheutje citroensap
- Zout en peper
Bereidingswijze:
1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
2: Schrob de aardappeltjes en snijd ze in parten.
3: Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout.
4: Bak ze 25 minuten in de oven.
5: Snijd de peterselie fijn en meng met de kappertjes, 2 el olijfolie, scheutje citroensap en wat zout en peper tot een dressing.
6: Grill de zalm 5 minuten op de ene kant en 3 minuten op de andere kant. 7: Breng water aan de kook, snijd de romanesco in roosjes van de stronk en blancheer 3 minuten in kokend water.
7:Schep de romanesco en aardappeltjes op de borden, leg de zalm erop en schenk de dressing erover.