Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 300 gram gehakt
- 1 eetl. zonnebloemolie
- 1 prei
- 1/2 eetl. mosterd
- 2 eetl. zure room
- peper
- zout
- 1/2 theel. oregano
- geraspte belegen kaas
Bereidingswijze:
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar.
- Snij de prei in kleine stukjes.
- Verhit de olie en bak het gehakt rul.
- Voeg de prei hieraan toe en bak deze even mee.
- Voeg de mosterd, zure room en oregano toe en maak op smaak met peper en zout.
- Laat de bloemkool goed uitlekken en doe deze in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel de gehaktsaus hierover en bestrooi alles met de geraspte kaas.
- Nog even onder een hete grill of in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.
- Lekker met gebakken aardappelschijfjes.