Ingrediënten:
- 5 grote sinaasappelen
- 1 citroen
- 5 blaadjes gelatine
- 100 gram kristalsuiker
- 400 gram slagroom
Bereidingswijze:
1: Snijd 4 sinaasappelen doormidden.
2: Pers ze uit, maar zorg dat de schil intact blijft.
3: Schraap het resterende vruchtvlees uit de schillen en bewaar dit.
4: Week in 1/3 deel van het sinaasappelsap de gelatine.
5: Verhit dit, totdat de gelatine helemaal opgelost is.
6: Roer het overige sinaasappelsap, het sap van de citroen en de suiker erdoor.
7: Laat het mengsel afkoelen.
8: Klop de slagroom romig.
9: Spatel de slagroom door het sinaasappelmengsel.
10: Vul de halve sinaasappelen met het mengsel en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
11: Garneer af met een schijfje sinaasappel.