Granaatappel Taart

Ingrediënten:

  • 1 granaatappel
  • 1 pak appeltaartmix
  • 150 g roomboter of margarine
  • 1 ei
  • 1 kg zachtzure appels
  • 50 g suiker
  • 3 tl kaneel
  • 1 zakje taartina
  • 2 el suiker
  • 200 ml water
  • Ø 24 cm springvorm

 

Bereidingswijze:

  1. Bereid de appeltaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Haal de granaatappelpitjes uit de vrucht.
  3. Neem van 200ml water 3 eetlepels af en roer dit door de taartina.
  4. Breng het resterende water aan de kook.
  5. Voeg 2 eetlepels suiker toe.
  6. Neem de pan van het vuur zodra het water kookt.
  7. Giet het taartina papje erbij en breng het geheel, al roerend, opnieuw aan de kook.
  8. Laat de gelei iets afkoelen en meng de granaatappelpitjes met de gelei.
  9. Verdeel de gelei vervolgens over de taart.
  10. De taart kan na 15 minuten worden aangesneden.
  11. Enjoy!