Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 1 bos bospeen geschrapt en in stukken
- 3 perziken
- 1000 gram kriel aardappelen
- 1 sinaasappel
- 4 takjes tijm
- 1 klontje roomboter
- 2 takjes rozemarijn
- Olijfolie om te bakken
- 200 gram geitenkaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kook de krielaardappelen 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
- Giet ze af en laat ze wat afkoelen.
- Rasp de schil met de sinaasappel en houd de rasp apart.
- Breng in een pan water met een beetje zout en het sap van de sinaasappel aan de kook.
- Kook de bospeen hierin 4 minuten.
- Giet het af en laat het iets afkoelen. Hak de tijm en rozemarijn fijn.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Meng de perziken in de ovenschaal met de bospeen, tijm en rozemarijn een scheutje olijfolie en de sinaasappelrasp en een beetje gebrokkelde geitenkaas.
- Zet het in de oven en bak ongeveer 10 minuten tot de kaas licht geroosterd is.
- Verhit een klontje roomboter in een pan en bak de kriel aardappelen in ongeveer 8 minuten rondom bruin.