Aantal Personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kleine pompoen (1 kilogram)
- 1/2 zakje verse tijm (a 15 g)
- grof zeezout
- 2 rode uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 1 eetlepel balsamicoazijn (of citroensap)
- 100 milliliter olijfolie (extra vierge)
- peper
- 65 gram hazelnoten, grof gehakt
- zout
- 50 gram pittige kaas, in flinters
- 125 gram hüttenkäse
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes.
- Snijd de pompoen in 8 tot 12 parten en verwijder de pitten en draden.
- Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi het met tijm, zout en peper.
- Verdeel de ui, knoflook en champignons erover en bestrooi het geheel opnieuw met zout en peper.
- Sprenkel daarna de azijn en de olijfolie over de pompoenparten.
- Laat vervolgens de pompoenparten in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten gaar worden. Bedruip het regelmatig met het braadvocht.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin.
- Laat ze daarna op een bord afkoelen.
- Leg de parten pompoen in vier diepe borden en schep het braadvocht erover.
- Strooi tenslotte de hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover.