Ingrediënten
- 2 kilo asperges
- 1 prei
- Bosje krulpeterselie
- 4 eieren
- 200 gram boter
- 1 snufje nootmuskaat
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Zet een pan water op.
- Snijd de prei in dunne ringetjes.
- Als het water kookt, doe de prei er 2 minuten in en laat dan schrikken onder koud water.
- Laat uitlekken op een keukenpapier.
- Kook de eieren hardgekookt.
- Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant.
- Snijd de asperges in 3 gelijke stukken en kook ze in 10 minuten gaar.
- Breng 50 ml kookvocht van de asperges aan de kook, voeg de boter toe en klop tot een sausje.
- Plet de eieren en meng ze door de botersaus. Snijd de peterselie en meng die erdoor.
- Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.
- Bind de asperges samen met een lintje van de prei en schep de saus eromheen.