Vlaamse Asperges

Ingrediënten

  • 2 kilo asperges
  • 1 prei
  • Bosje krulpeterselie
  • 4 eieren
  • 200 gram boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan water op.
  2. Snijd de prei in dunne ringetjes.
  3. Als het water kookt, doe de prei er 2 minuten in en laat dan schrikken onder koud water.
  4. Laat uitlekken op een keukenpapier.
  5. Kook de eieren hardgekookt.
  6. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant.
  7. Snijd de asperges in 3 gelijke stukken en kook ze in 10 minuten gaar.
  8. Breng 50 ml kookvocht van de asperges aan de kook, voeg de boter toe en klop tot een sausje.
  9. Plet de eieren en meng ze door de botersaus. Snijd de peterselie en meng die erdoor.
  10. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.
  11. Bind de asperges samen met een lintje van de prei en schep de saus eromheen.