Zoete aardappel stamppot met rucola

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram zoete aardappelen
  • 35 g roomboter
  • 75 g rucola
  • peper & zout
  • 1 scheutje olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in gelijke stukken van ongeveer 2 x 2 cm.
  2. Kook de zoete aardappelen 12 tot 14 minuten in een pan met water. Zorg hierbij dat de aardappelen helemaal onder water staan.
  3. Giet de aardappelen vervolgens af en zet ze terug op laag vuur zonder de deksel op de pan, totdat de aardappelen droog gestoomd zijn.
  4. Stamp de aardappelen en een scheutje olijfolie daarna tot een grove stampot.
  5. Voeg de roomboter toe aan de stampot en breng op smaak met peper & zout.
  6. Was de rucola en dep deze daarna goed droog.
  7. Tot slot, meng de rucola met de stampot.