Aardpeer velouté

Ingrediënten:

  • 500g aardperen
  • 3 tomaten
  • 2 aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1/2 bos selderij
  • 1 bosje salie
  • klein stukje kaas (bij voorkeur geit)3 liter water
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

  1. Blancheer de aardperen in een pan met kokend water gedurende 10 minuten met een bos van salie.
  2. Laat ze uitlekken en verwijder de salie.
  3. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren.
  4. Schil de andere groenten, was ze en snijd ze in stukjes.
  5. Doe alle groenten, water en kip blokjes in een snelkookpan.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Kook gedurende ongeveer twintig minuten tot de groenten gaar zijn.
  8. Maal dan in de blender met kaas.

Het kan koud gegeten worden.