Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
- 120 gram boerenkool
- 1 sjalotje, gesnipperd
- Halve citroen
- 200 gram risottorijst
- 65 gram boter
- 5 dl groentebouillon
- 2 el kruidenroomkaas
- Mooi stuk kabeljauw
Bereidingswijze
- Fruit de sjalot in 30 gram boter.
- Voeg de risottorijst toe en bak zachtjes mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen door de rijst.
- Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen door de rijst.
- Voeg halverwege de boerenkool toe en bak dit mee.
- Verhit in een koekenpan 15 gram boter en bak de kabeljauw op matig vuur gaar.
- Meng de resterende boter, de kruidenroomkaas en een flinke kneep citroensap door de risotto.
- Laat die goed doorwarmen, breng op smaak met peper.