Gevulde bloemkool

Ingrediënten

  • 1 kasbloemkool
  • 100 gram gehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel lente-ui
  • Klontje boter
  • 4 plakjes jonge kaas

Bereidingswijze

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en hol deze aan de onderkant uit.
  2. Smeer in met een laagje olijfolie en wat zout en leg 5 minuten op zijn kop op de barbecue.
  3. Draai balletjes van het gehakt en stop deze in de bloemkool.
  4. Neem een vuurvaste schaal en leg de bloemkool met het gehakt naar beneden in de schaal.
  5. Voeg de boter, de rozemarijn en de knoflook in de schaal toe.
  6. Laat 20 minuten garen en bedruip regelmatig met de boter.
  7. Beleg daarna met de kaas. Garneer eventueel af met fijngehakte lente-ui.