Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 750 gram spruitjes
- 250 gram champignons, in partjes
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 rode ui, in snippers
- 2 knoflook teentjes fijngehakt
- 150 gram baconreepjes
- 200 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- Scheutje melk
- olie
- versgemalen peper en zout
- Italiaanse kruiden
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, vriezer)
Bereidingswijze:
- Kook de spruitjes 10 minuten en laat ze goed uitlekken.
- Laat de plakjes deeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de plakjes deeg over de ovenschaal (ook de randen) en prik het deeg hier en daar in met een vork.
- Doe wat olie in de wok en fruit hier de ui, rode peper en knoflook in.
- Doe de spruiten erbij en roerbak ze 5 minuten.
- Voeg dan de baconreepjes toe en roerbak het nog zo’n 2 minuten.
- Voeg de champignons toe en roerbak nog eens 5 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng als laatste de zeer kleine kaasblokjes door het groente/bacon mengsel en vul de taartvorm met dit mengsel.
- Klop 2 eieren los met een scheutje melk en de kruiden.
- Verdeel het losgeklopte ei over de groente/baconvulling.
- Zet de hartige taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze 30 minuten.