Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 1,5 kilo aardappelen, geschild in blokjes
- 800 gram spinazie, gewassen
- 25 gram roomboter
- 4 eieren, hard gekookt in plakjes
- Zout en peper
- 1,5 deciliter melk
- 4 kipfilets
Bereidingswijze:
- Laat de gewassen spinazie uitlekken in een vergiet.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar.
- Wrijf de kipfilets in met peper en zout.
- Bak ze in 10 minuten bruin en zet ze even apart.
- Snijd de spinazie in fijne reepjes.
- Verwarm de melk, giet de aardappelen af en stamp ze met de roomboter en de warme melk tot een puree.
- Snijd de kipfilets in reepjes en roer ze door de puree.
- Schep er vervolgens de fijn gesneden spinazie door.
- Laat de stamppot nog even op een laag vuurtje al roerend warm worden.
- Garneer de spinazie stamppot met de plakjes ei.