Ingrediënten: (VOOR 8-10 PUNTEN):
- Bodem van de MonChoutaart
- Springvorm van 26 cm doorsnede
- 1 pak Bastogne koeken
- 100 gram roomboter
Vulling
- 400 gram MonChou
- 0,5 liter slagroom
- 200 gram witte basterdsuiker
Topping
- 500 gram stoofperen (gegaard)
Bereidingswijze:
BODEM
Vet de springvorm in met olie of boter. Verkruimel het hele pak Bastognekoeken, gebruik hier eventueel een deegroller bij. Smelt de boter in een pannetje en meng de verkruimelde koeken erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met dit koekmengsel en zet de springvorm in de koelkast.
VULLING
Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Mix de MonChou samen met de suiker met de mixer tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker tot yoghurtdikte (niet helemaal stijf). Roer de slagroom met een lepel door het monchoumengsel en verdeel het taartmengsel over de taartbodem. Laat de Toffe peren uitlekken. Verdeel de partjes peer over het MonChoumengsel. Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. U kunt de perenpartjes ook pas toevoegen nadat de taart is opgesteven.
TIP:
Week 2 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm het vocht van de stoofperen wat u heeft opgevangen tot handwarmte. Los hierin de geweekte gelatine op en verdeel dit over de taart. Dit geeft een mooie glans.
Bron: www.stoofperen.nl