Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg prei
- 750 gram aardappelen
- thijm
- 400 gram gehakt
- Peper en zout
- 1 el. kerriepoeder
- Geraspte kaas naar smaak
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze 10 minuten voor. Giet ze af en laat ze even uitdampen.
- Maak de prei schoon, snijd het in stukken van 3 cm en laat ze 5 minuten koken.
- Bak het gehakt rul met peper, zout, kerriepoeder en thijm.
- Beboter een ovenschaal en leg het gehakt onderin. Leg daarop de plakjes aardappelen en daarna de prei.
- Klop de eieren los en verdeel het over de prei.
- Strooi er (lekker veel) kaas over en zet de schotel 30-45 minuten in het midden van de oven.