Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 300 gram gestoofde stoofperen
- 200 gram bloem
- 150 gram boter
- 2 dl. slagroom
- 100 gram suiker
- 10 gram water
- 10 gram zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kneed de boter op het aanrecht met de hand zacht.
- Voeg het water toe aan de suiker.
- Meng het suikermengsel en het zout met de hand door de boter.
- Zeef de bloem boven het botermengsel.
- Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er kruimels van het boter-bloemmengsel ontstaan: de crumble.
- Spreid deze kruimels uit over een bakplaat en bak ze in ca. 15-18 minuten. goudbruin in de oven.
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
- Snijd de stoofperen in blokjes en verdeel deze over 4 glazen.
- Schep de lobbige slagroom erop en garneer met de afgekoelde crumble.
Bron: www.stoofperen.nl